Vi vann! :)

Idag begav vi oss iväg på första utställningen. Vi vaknade vid sju i morse och möttes av ruskigt regnväder. På med regnkläder och sen iväg. Vi åkte till Lindesberg där det var en inofficiell tävling.
Nervositeten låg som en stor klump i magen, och blev inte bättre förrän efteråt. haha!
Dixon förstod ingenting på plats, han ville mest leka men förstod ganska snabbt att vi var där för något annat. På programmet stod det att vi var ensam hane. Det var sex valpar och en tik. Inte så mycket motstånd men det räckte gott och väl som första tävling åt oss :)
Först in i juniorklassen där vi fick ett Hp och sen vidare till bäst i ras. Dixon har inte riktigt förstått hur matte vill att han ska stå men han, vi gjorde vårt bästa. Tiken ställdes av sin kennel ägare som var där med flertal hundar(såg mycket bra ut!) och nervositeten ökade, Dock fick vi intala oss att vi faktiskt var där för utlåtandet. :)
Efter några rundor så visade det sig att vi vann och skulle in och tävla för bäst i grupp. (heter det så!?) hehe..
Där mötte vi en massa super fina hundar men lyckades inte få någon placering. Matte är dock JÄTTE nöjd över bedömningen och TVå rosetter ;)

Bedömningen lät:
"Maskulin hane. Bra huvud och uttryck. Tillräcklig hals som kunde gå ner i en något mer tillbakalagd skuldra. bra rygg. Bra kropp och benstomme. Tillr. vinklarfram och utm. vinklar bak Rör sig ok."

Det där med halsen är mitt fel då jag fick honom att stå och titta mig i ögonen borde ha sänkt hans huvud något.
Jaja vi är mer än nöjde och skänker er några bilder från dagen!
Massa kramar från en trött Dixon och hans matte :)













Innan tävling i lokalen brevid för att värma oss.:)

Balans

Dixon är lite rädd för att gå balansbrädan. Men med lite korv så ställer han upp på allt.  ;)


En stolt matte

I torsdags var vi åter på agilityn. I veckan har vi tränat stenhårt med passivitet och att inte ha intresse till att leka med alla hundar. Det funkade!
Hade med mig en vatten flaska som jag använde de få gånger som han gjorde utfall för att försöka dra till andra men det slutade han då med efter bara sådär tre ggr. :)
Vad det gäller godis så tog jag med en tub skinkost, det var smaskens! Min hund ÄLSKAR mjukost. Planen är nu att osten bara kommer att medtagas på agilityträningarna så han kopplar agility och någe gott ihop !
Slut pratat om mattes prestation ;) Dixon och jag tränade på slalom och långa tunneln. Dixon är grym! Så lätt lärd och snabb! Fick höra från instruktören att vi ska räkna med en snabb hund längre fram och det gäller att vi (eller snarare jag) blir duktig på kroppsspåk. 
Det var en stolt och glad matte och hund som åkte hem från träningen i torsdags.

Vet att ni uppskattar bilder så här kommer några Super färska! ;)

 

 



 

 

 


RSS 2.0