Dixon kan om han vill

Har precis varit ute och lekt med Dixon. Han har på senaste tid kommit på att det är kul att rusa iväg till både folk,andra hundar och allt annat som kan vara kul. Matte gillar det inte så nu kör vi med lång lina. Har därför varit ute en stund och tränat lite inkallning. Dixon tycker att det är super kul och jätte lätt när vi gör det som "träning" så jag får nog börja med att lägga in lite störnings objekt. Kruxet är att jag behöver hjälp, blir svårt att göra själv.
Förutom det så flyger dagarna iväg och snart är det jul! :)

Igår hade vi det lite problematiskt här. Jag skulle jobba dag och ingen, verkligen INGEN kunde ta hand om Dixon. Vi fick lösa det som så att han fick vara med min mammas hund här hemma hos oss. Från nio till till.Dóck fick min mamma cykla hit på sin lunch och snabb rasta dom. De skötte sig super bra. Inte ett ljud, allt var helt och de såg ut att må toppen när jag kom hem! Han är så duktig! Det var nervöst men det gick, förhoppnings vis inte mer det kommande tiden. :)
Blev lite bus bilder på dom när jag kom hem. Mobil bilder så kvaliten är inte den bästa...
kramar från sandra och dixon


 








Titta vad duktig jag är på att sitta och stanna kvar tills matte ger mig ett kommando :)


vikt

Vägde dixon nyss och vågen visade på 13,1 kg. en riktig bjässe som jag börjar få här hemma nu! :) stor med söt. använder sele på honom när han går i koppel och jag tycker att han blivit bredare över bröst, kanske lite muskler som börjar gro där även om han inte drar spec mycket (förutom vid syn av andra hundar,thihi..)eller "jobbar" med kroppen. förmodligen en kropp som inte är van men nu börjar växa till sig med selen.  :)

Kan passa på och berätta att vi var ute i skogen tillsammans med min bror här i veckan. Vi sprang och gömde oss och dixon fick leta. Han är super duktig. Så fort han tappa doft så ställde han sig lugnt och lukta sig tillbaka till spåret. Man kunde verkligen se hur han jobbade hur kul han tyckte att det var.Blev några gånger och sedan sluta vi medans det var som roligast! :)

Nä nu väntas fredagsmys och en tv kväll framför idol!
Måste även tillägga att hans ögon inte alls rinner lika mycket längre(super glad över det) men dock hänger de en del fortfarande. Men hoppet att de kan bli ännu bättre finns kvar!
Kul att läsa allas bloggar, känns bra att följa de andra valparnas vardag och tack för alla tips m.m.

kramar från Dixon och sandra

Hallå!

Hallå där ute i kylan!
VAr ett tag sen jag skrev här, och förmodligen vill ni ha lite bilder. sprang runt och fota honom lite nyss så ni ska kunna se hur stor han börjar bli. För varje dag tycker jag att det syns en skillnad. Vi har tagit det rätt lugnt sista tiden. Tränar på det vi lärde oss på valpkursen och det går jätte bra. Han blir lite små galen när han träffar andra hundar, leka leka leka det är ju det jag vill göra tänker han. Men matte gillar det inte, ska klura ut en plan för hur jag ska få han att sluta med det. Just nu funkar ingenting.

Sitter och funderar på kurser, vad ska vi gå? När ska vi gå? Vart ska vi gå? Hm.. det är mycket att fundera över. :)

Har även planer på att hitta ett hund dagis. Det är dagar då jag jobbar dag och ingen är hemma, dessa dar får jag ringa runt bland alla min nära och kära och fråga om de vill vara hundvakt. ett riktigt pyssel som jag inte känner att jag har ork med, så nu ska det ringas hund dagis. Detta är dock en dag varannan vecka ungefär. :)

Hej så länge!






visst är jag snygg?!


Snö

I förrgår snöa det som bara den här i Örebro. Detta var lycka för Dixon som blev helt lyrisk. Han totalt älskade snön. Det märks att han har blod från norr :)
I tisdags gjorde vi sista gången på valp kursen, det var inkallningar, stanna kvar och massa lek som stod på shemat. Dixon var lite okoncentrerad, ville mest leka med alla de andra valparna trots att de aldrig har fått hälsat på varandra under kurs tillfällen.
Han har blivit rätt skällig, ser spöken överallt, när vi är ute i mörkret så beter han sig som min liv vakt. Alla som närmar sig mig ställer han sig och morrar/skäller åt. Detta är något vi försöker träna bort. Försvinner nog med åldern.
Han börjar bli så stor nu. Växer en hel del för varje dag och kroppen börjar bli flummig. Men han är ju så söt!! kan bara skratta när han sladdar runt i där hemma i full fart. :)
Har funderingar på att börja forsättnings grupp för unghundar i januari. Känns bra att träna med andra hundar, blir lätt att man missar det annars.
En fråga till er andra med syskonen, hur långt tar ni ut dom nu på "promenader"? Jag har knappt gått 1 km en gång i lugnt tempo,haha är nog lite grann av en hönsmamma till honom. Blir mest promenader runt huset och gården plus fria lek/promenader i skogen.

Nä nu ska jag åka och hämta min lille kille som har tillbringat kvällen hos min mor.(hon sköter om honom de kvällar då jag jobbar kväll. Hon har även en parson russel terrier och det funkar super bra mellan dixon och henne) Sov gott!

RSS 2.0