ett snabbt inlägg

Är på jobbet och insåg att jag inte uppdaterat ännu. Sätter mig här en snabbis och berättar vad som hände hos veterinären. Det gick som sagt inge vidare där. Dixon fick diagnosen som heter något på e. skriver namnet på den när jag har pappret på namnet.(det är självklart hemma) Den innebär iallfall att skinnet under hans ögon hänger. När ögonen hänger så skyddas inte ögonen och de utsätts för skräp, luft m.m. Han får då inflammationer. Jag har inte tidigare vetet att ögonen är inflammerade och därför inte gjort någe, trodde bara att de rann pga "hänget" nu har jag istället fått en kräm som ska droppas i hans ögon  när de är inflammerade. Inflammationerna kan innebära skador på hornhinnorna, som blir syn fel.  Veterinären vill göra operation på honom. Den kan dock inte utföras förrän han blir runt året och klarar av nedsövningen. Jag fick oxå ett avelsförbud på honom som jag känner var jätte tungt, men jag förstår helt och hålelt varför. Ni kommer därför inte att se oss på några utställningar :(
Veterinären rekomendera även kastrering, så tankarna kring det snurrar för fullt i mitt huvud. Kanske är lika bra då jag får en lugnare hund.. jag vet inte.
Allt detta känns jätte jobbigt för mig men samtidigt lättad då det bara kan bli bättre för honom.

Nä nu plingar det i dörren så måste sprinag ut till kunderna!
ta hand om er!


Äntligen



Idag skiner solen. Jag och dixon tog bilen iväg till ett natur reservat som är super fint. Kameran blev med så några foton ska ni få se. tyvär är det full fart på honom hela tiden så de flesta bilderna är när han sitter :)






Valpkurs om några timmar. Uppdaterar i morgon efter att vi varit hos veterinären.
hej så länge!


Växer så det knakar

Regnet öser ner utanför fönstret och jag och Dixon har precis kommit in från en liten promenad. Var ett tag sedan jag skrev här, men det beror på att det inte hänt så mycket nytt och att jag inte lyckats tagit några bra bilder. Vill ta bilder på honom ute men vädret tillåter inte det just nu. :(

På onsdag ska vi till veterinären igen ang hans öga. Nu är båda lika hängiga och röda plus att det rinner otroligt mycket vätska ur dom.  Det kommer nog inte gå att göra så mycket men kanske att vi kan få saltlösning eller dropp till ögonen. Det är jätte tråkigt att det blivit såhär. Inte alls kul att se hur han kämpar med sina tårfyllda ögonen. Men men nu hoppas vi på att veterinären kan hjälpa oss! :)

Som sagt har det inte hänt så mycket mer än att Dixon börjar bli en aning busig nu. Han skäller för att busa upp allt och alla, att spruta vatten funkar inte för det är ju super kul tycker han! Att bli arg funkar inte heller då han ser det som lek. Hm.. vi kämpar vidare med det.
Skriver ett nytt inlägg så fort bilder har tagits!
mvh sandra och dixon


tiden försvinner i ett svep

Oj vart tar tiden vägen? Känns som att det är helg hela tiden. Inte så jätte mycket nytt som hänt. Dixon har blivit rätt duktig med rumsrensheten. (lästa om dices olycka, stackarn.)  Dixon sover nu på golvet, ej i hagen längre. När vi somnar så somnar han, vaknar sen när vi går upp. Nu kissar han om man har otur ca två ggr inne per dag.Jätte skönt! Däremot har han kommit på sitt skall. Det är ju jätte kul att skälla, speciellt när man får en reaktion från matte som inte blir så glad. Har pratat med valpkurs ledaren som rekomendera mig att spruta vatten på honom. Om han kopplar skall inne till någe negativt så brukar de sluta. Det är bara att hoppas!:)

Valpkursen går jätte bra. Så fort jag säger ordet kontakt så tittar han mig i ögonen. I tisdags på kursen så skulle vi gå sicksack mellan alla hundar och få valparna att fokusera på oss, ägarna. Jag var super nervös, Dixon hade haft en dålig dag och var allmänt upp i varv så trodde aldrig att det skulle gå. Men jovisst! Han gick direkt vid min sida och hade full ögonkontakt i princip hela tiden. Kurs ledaren hävde beröm över honom  och matte blev super stolt!

Nä nu ska vi gosa lite. Dixon älskar att gosa. Att vara så nära som möjligt är super mys tyckar han(tills det blir varmt).Ta hand om er alla!





 

 


mys

Valpkursen igår fick jätte bra. den här gången fick vi träna på loss, sitta med tryck, kontakt och följsamhet. Hade med lite leverpastej som han gick när man var jätte duktig, det var smaskigt. Om man får leverpastej så ställer jag upp på allt sa han! :) Det är härligt att se en valp som kämpar för den där godis biten.
Ni vill ha bilder så här kommer lite bilder. tyvär blir det mest mys bilder, Dixon har blivit väldigt kelig sista tiden. Han kommer och vill gärna upp i knät och han vill gärna ligga så nära som möjligt om man sitter på golvet. Men matte klagar inte :)

Har en fråga till er som är hund kunniga, sista tiden har Dixon fått någe knäpp. Han kissar inte inne någonting knappt men så plötsligt kan han kissa in tre,fyra gånger på max fem minuter. och det händer bara ibland. Någon som vet varför??? Var får han allt kisset ifrån just då?

Ja ja nu kommer bilder.
Ta hand om er! och lägg upp bilder ni oxå ;)






mys










en tankeställare

När man har en valp så vill man så mycket. Ofta ser man bara det dåliga, han kör sitt race ibland, han lyssnar inte, han kissar inne ibland, han bits mm.
Igår var vi hos några vänner som tog ut honom på baksidan av deras hus i skogen en stund. När de kom in berätta det glatt att Dixon är så himla duktig. Han är så  lyhörd, han kommer på inkallningarna och han sprang inte ifrån dom. De sa att jag skulle vara stolt över honom, det är inte ofta valpar är så allerta och intresserade.De har helt rätt, jag måste blunda för de få gånger som han och jag misslyckas och se hur duktig han faktisk är!
Jag fick en tanke ställare och nu är jag stoltare än någonsin!

Nu väntar på valkurs om en stund.
Höst kramar!


RSS 2.0