Ögonspecialisten

Idag var det dags. Vi infann oss hos specialisten vid elva tiden. Det vi fick veta var att han faktiskt har ektropium men en mild grad.
Hon berätta att ektopium enbart står för "för mycket skinn" och inte i vilken grad det är. Hon såg att han idag har det på vänster öga men det är inget som hon anser att man ska "hänga" upp sig på så länge det ser ut som det gjorde idag. ( kan tillägga att ögonen idag var väldigt fina!) Hon sa tvärtom mot den tidigare veterinären och ser inte utställningar eller avel som någe problem.
Om ögonen fortsätter att se ut som nu så anser hon operation inte ska eller får göras, då blir det en över korrektion. (eller vad det hette! )
Vi blev naturligtvis riktigt nöjda över detta och samtidigt besvikna över den förra veterinärens utlåtande.

Sammanfattat så har Dixon ektropium men i dag i en väldigt mild grad. En så pass liten grad att ögonspecialisten inte såg några nackdelar att hålla på men utställning och kanske avel. Frågan nu är om man ändå vågar avla?

Nu ska vi mysa och njuta av denna dag!
Bilder kommer så snart vi fått in dom i datorn, det är mycket nu med kartonger som står packade och ska packas :)

kramar från oss


Ögonspecialist

Väldigt mycket som cirkulerar i vårt liv just nu här i Örebro. Jag bestämde mig helt för att jag skulle kastrera Dixon, tid blev bokad. Nu har maria (aces matte) varit och pratat med en ögonspecialist som tror att det kan vara annat än ektropium som Dixon har.Detta engagemang är jag självklart super tacksam över!  Jag blev självklart intresserad av detta och har nu kontaktat en ögonspecialist här i Örebro. Hon sa att det finns ektropium i olika grad men vill ju självfallet se och göra en egen undersökning. Oops... nu blev det ändrade planer, så avbokade kastreringen och nu ska vi på undersökning den 27. Mina tankar kastas åt olika håll, från att vilja en sak till att sen tvingas en annan och helt plöstligt kanske det slutar som jag ville, om jag vill det fortfarande? Virrigt? Ja det är precis så det känns just nu.
Men nu återstår det att se hur det är med den lille och om jag väljer att kastrerar eller inte.

Dixon mår annars väldigt bra just nu! Alla fåglar är så spännande och att bada är super kul, han tar chansen när han är lös och hittar någon vatten bryn. Första fästingen hittade vi krypande på honom här i veckan så fästinghalsband är inköpt. Vi håller även på att hitta någon rolig kurs till sommaren. Detta är väldigt svårt då utbudet är väldigt litet just nu(vet inte varför i en stad som är rätt stor!:( ) jaja något kommer det nog att bli!

Nä nu ska vi ut i vår solen och gå en skogspromenad! Finns det något härligare?!
Ta hand om er!
massa kramar från oss


RSS 2.0