Första gången på valpkursen

Idag var det första gången på valp kursen och det gick riktigt bra. Det var mycket som lockade Dixon och det var svårt att koncentrera sig på matte hela tiden, men man får komma ihåg att han bara är 13 veckor :)
Det fanns även en annan tollare med på kursen, han var 14 veckor men mycket högre ön Dixon och han hade redan fått mörkare färg och var smalare. jag gissade på att han var ca 4 månader, men icke! hm..
Vi gick igen hur man får hunden att sitta, sitta kvar, gå följsamt och kontakt övningar. Sitt var inga problem alls, då han sätter sig direkt på kommandot. Det andra kan han men var svårt när det var 7 andra valpar runt omkring så det blir att träna mer på det hemma.

För er som inte vet så fick vi bekräftat att Dixon har en ögon defekt när vi var på vaccination. Ingen farlig  men så pass allvarlig att han förmodligen kommer att få "nerslag" under utställningar. :( det känns jätte tung men jag älskar han redan och det finns annat han får göra istället. tråkigt att han inte kan bli champion (eller va det heter) bara.
Lägger in en bild på hur han såg ut efter vi varit i skogen och nosat runt en stund så ni får se.
Kommer även härliga höst bilder :)

Ha det bra alla!
  

dixons öga


Jag är speciell



Hej hallå alla glada!
Här i örebro går dagarna i full fart. Dixon har blivit större, nu vägar han hela 7,1 kg. Det känns bra tycker vi!
PÅ tisdag är det dags för valpkursen och vi är så förväntansfulla. Det har inte hänt så mycket roligt utan allt flyter på normalt. Förutom att han fått någon fix ide med maten. Från början har han slängt sig över maten när han fått tillåtelse och den har varit slut på 3 minuter, men  nu lägger man sig lugnt brevid skålen och plockar ut fodret en efter en på golvet och tuggar dom var och en för sig. Nu tar det 5 minuter minst att äta. :) Förstår inte vad det är med honom. haha!
Vi har en liten fråga till syskonen. Dixon hatar att sova i sin "säng" han tycker det är varm och sover hellre mitt på golvet. När han ligger så ligger han som en padda,ni ser bilden. Gör ni det oxå?/Dixon

Det var allt för oss idag, nu väntar skogen och sedan ska jag sova över hos zindra min "låtsas" mamma.
hejdå!





hm..

Har läst om dixons syskon i deras bloggar. Verkar som att min lille kille är väldigt liten. vägde han i helgen då vikten låg på 6.2 kg, han är då 12 veckor. har ökat på hans mat lite nu, inser att han nog gör av med mer än han äter :)

Igår var vi på en grusplan tillsammans med min mor och hennes parsonrussel terrier Zindra. Vi tränade lite inkallning och stanna. Han är ju så duktig! Så länge allt är skoj och man får en godisbit i belöning så funkar det utmärkt. Att göra give me five,sitt,ligg och vacker tass är inga problem. 
Han är en väldigt envis kille. Han fick träffa på min fars golden hane och min fasters stora blandras hane(schäfer, rottis och dobberman) förra veckan. Vi trodde att det nu äntligen skulle vara någon som han får respekt för. Trodde vi ja! Så fort dom släppte honom från ett underläge så hoppa han på dom, stackars hundar. de ville ju inte skada honom, vilket verkade vara det ända som skulle kunna stoppa honom. Så gick det med det!
Nästa tisdag börjar vi valpkurs vilket ska bli super kul. Känns som att båda Dixon och jag kommer att ha skoj och uppskatta det!
ha det bra!
/Dixon och Sandra

lite bilder från hemkomsten

en sommrig dag på hösten

min björn



lera är skoj!


Då var det dags!

Nu när jag fått hem min tollar valp Dixon och insåg att alla andra kullköpare bloggar så kan ju inte jag vara sämre. Trodde inte att det skulle vara pga en hund som jag skulle börja men nu sitter jag här.
Den här bloggen kommer att handla om mig och min hund Dixon. Om våra liv, motgångar och framgångar!
Välkomna!



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0