Första vår dagarna!

Hej hej!!
Nu var det ett tag sen vi uppdatera! Dixon börjar bli stor och man märken att de "manliga" dragen börjar komma mer och mer. På hund kursen går det bra, vi jobbar mest med att bli säkrare på det vi redan kan så som stanna kvar, lyssna på kommando, socialträning m.m.
Har tittat runt efter en apporteringkurs till sommaren, men det finns bara en i Örebro och den var full redan för flera månader sen :(
Nu får vi se vad som händer, är lite inne på att kanske pröva agility. Med den energin och spring i benen som Dixon har så kommer han nog att älska det!
Vi har även börjat jobba lite med visselpipan ute, när det gäller att komma in och att stanna. Han gillar det jätte mycket och jag får en enorm respons av honom :)

Förutom det så har vi fått tag på ett radhus med skogen direkt inpå baksidan. Ett hyreshus som vi flyttar till redan om en månad, det kommer bli toppen!

Hoppas att alla har det bra och att hundarna njuter av de första vårdagarna som vi fått!
massa kramar från oss!

Behöver höra från er...

Igår på hundkursen var det en av hanarna som var kvar hemma pga att han kastrerat sig dagen innan. Ämnet kom upp och jag har ju funderat en del på hur jag ska göra med Dixon.
Jag har ju fått ett avelsförbud och även om jag fick så skulle jag inte vilja avla på honom då han har felet med ögonen. Nu börjar dixon bli väldigt hanig, han stänker överallt, juckar mot de mesta(jag vet att det handlar om rang och makt) och jag bävar för den dan han får upp ögonen för tikar.hehe..
Nu är frågan vad är bra och vad är dåligt med kastrering? Om han ändå aldrig kommer få till det, är det inte snällt att då kastrera honom?

Om jag ska göra det så lär jag göra det snart, innan han blir helt könsmogen! Så nu hjälp mig med att berätta era erfarenheter. Vad är bra och vad är dåligt? Funkar det att tävla mm med en kastrerad hund? Jag vet inte alls hur jag ska göra.

kramar

Vi njuter av vintern!





 




Massa mysiga kramar från oss!






RSS 2.0